UNOX

Besök vid huvudkontoret och fabriken i Italien

018 15399 info@koksmeny.ax

Allt på ett ställe

Vi blev inbjudna av UNOX ® , tillsammans med andra återförsäljare, att besöka huvudkontoret och fabriken i Cadoneghe, Italien. Under besöket fick vi bekanta oss med produktutvecklingen, tillverkningsprocessen och försäljningen av Unox maskiner. Vi fick även sitta med i demoköket där de förevisade maskinernas funktionalitet, mångsidighet och prestanda.

Utveckling & produktion

UNOX ® har egna utvecklings- och produktionsutrymmen i Italien för allt från rengöringskemikalier till kretskort - nära 100 % av deras produkter är framtagna och tillverkade av dem själva. Utrymmena växer ständigt för att säkra produktionen och hålla ner ledtiderna från beställning till leverans.

Demoköket

Demonstrationen fokuserades främst till snabbugnen SPEED-X™ och "värmekylen" EVEREO®. Vi fick även se resultatet av en Bake Off gräddning i kombiugnen CHEFTOP MIND.Maps™.

SPEED-X™ är den första kombiugnen med både mikrovågor och automatisk rengöring i historien. Detta ger en perfekt kombination av kvalitet och hastighet i köket. Den lämpar sig utmärkt för t.ex. caféer och bensinstationer som vill kunna erbjuda en bredare variation av maträtter, tillagade till perfektion av färska råvaror. Vad sägs t.ex. om grillspett på 240 sekunder eller kycklingklubbor och abborrfiléer på endast 210 sekunder! Med denna prestanda är den givetvis ett ypperligt komplement även i ett restaurangkök.

EVEREO® är den första "värmekylen" någonsin, en unik utrustning som med en kombination av exakt temperatur och atmosfärisk kontroll bevarar tillagad mat vid servicetemperatur upp till flera dagar. Användningsområdena är oändliga och EVEREO® kan komma till överallt där man vill korta ner ledtiden fån beställning till servering eller där mat behöver serveras oregelbundet under längre tider. Man sparar även på energi och arbetskostnader samtidigt som matsvinnet minskar.

Tillsammans bildar SPEED-X™ och EVEREO® en perfekt helhet där på förhand tillagade tillbehör som t.ex. pasta, ris och såser kan serveras tillsammans med en nygrillad kött- eller fiskbit på några få minuter. Tack vara receptbiblioteket som kan byggas upp i SPEED-X™ kan vem som helst lägga upp en förhand framtagen maträtt med samma kvalitet som den ansvariga kocken.

Kombiugnarna CHEFTOP MIND.Maps™ lämpar sig utmärkt även för bakning! Vi fick se en demonstration när 192 croissanter gräddades samtidigt och utan att vändas eller flyttas runt i en CHEFTOP MIND.Maps™ BIG PLUS. Med sina sex fläktar ger ugnen en otroligt jämn värmefördelning och gräddningsresultatet blev lika för samtliga croissanter i hela stickvagnen.